Utilslørte fortellinger om psoriasis

PEF Norge

Om UTS

Utilslørte fortellinger om psoriasis

Under the Spotlight er et internasjonalt filmprosjekt om og med psoriasispasienter. I hver film gir en spotlighter sin ærlige og utilslørte historie om hvordan det er å leve med den kroniske hudsykdommen.

Mer enn 125 millioner mennesker verden over har psoriasis. Under the Spotlight ønsker å øke bevisstheten om hvordan hudsykdommen påvirker psoriasispasienters hverdag og de ulike livsfasene.

Psoriasis kan påvirke mye mer enn huden. Sykdommen kan prege folks liv i stor grad, og må tas alvorlig. Personer med psoriasis blir ofte dømt etter utseendet på huden, og denne formen for stigmatisering kan skape uro, og resultere i en følelse av forlegenhet og usikkerhet. Konsekvensene kan bli at pasientens sosiale liv og deltakelse i fritidsaktiviteter begrenses, og at man distanserer seg fra familie og venner og unngår nye situasjoner. Psoriasis kan, ved moderat til alvorlig grad, påvirke valg av karriere, relasjoner, så vel som mental velvære og livskvalitet.

De internasjonale psoriasisforbundet (IFPA), og organisasjonens medlemsorganisasjoner, har som mål å avdekke den innvirkning psoriasis kan ha på en persons liv over tid. Filmserien Under the Spotlight er et viktig bidrag i dette arbeidet. De unike dokumentarene fremstiller personer som lever med sykdommen. Disse modige spotlighterne bidrar til å øke bevisstheten om på hvilken måte psoriasis kan påvirke hvordan vi lever våre liv.

Under the Spotlight startet i 2009 og har pågått over fem sesonger. 2013 er siste året prosjektet gjennomføres, og en rekke land er med. I Norge har Psoriasis- og eksemforbundet deltatt siden 2010, og mange personer har stilt opp – blant annet Marie Brudevold, Kenneth Waksvik, Birgitte Svendsen og Monika B. Kristensen. Alle filmene og prosjektet i sin helhet er utarbeidet med støtte fra legemiddelselskapet Abbvie.

Nærmere omtale om de norske spotlighterne og alle filmene tilknyttet prosjektet i Norge kan ses på denne UTS-hjemmesiden.

Prosjektet Under the spotlight er utviklet av Psoriasis- og eksemforbundet med støtte fra AbbVie

Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Grenseveien 99, 0663 Oslo | post@pefnorge.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Instagram